POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Slovenské letectvo se představí v širokém spektru

16.05.2014, 21:35

Po delší odmlce můžeme konečně oznámit další potvrzenou účast zahraničního letectva. Na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR 2014 letos zamíří i výprava slovenských letounů ve složení MiG-29, L-39 a Mi-17.

Slovenské letectvo tak navazuje na loňskou účast ozdobenou navíc společným průletem s českými letadly k 20. výročí samostatnosti obou republik. „Slovensko si letos na rozdíl od nás připomíná 10 let v NATO, tedy o pět let méně, a jsme rádi, že slovenské letectvo se rozhodlo pro účast odpovídající tomuto dvojitému výročí,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000.

„Všechny uvedené stroje máme prozatím potvrzené na statickou ukázku. Stále však probíhají jednání o možnosti, že se MiG-29 předvede v letové ukázce, a to případně i formou simulovaného vzdušného souboje, tzv. dog fightu, který slovenští letci nacvičují.“

Slovenské letectvo se na Dnech NATO představuje od roku 2010 a to rovněž díky spojení se Dny Vzdušných sil AČR. Pravidelně vysílá letouny MiG-29, které se již před dvěma lety předvedly v dog fightu.

Zdroj: Ministerstvo obrany SRZdroj: Ministerstvo obrany SR

Slovenská účast se navíc může ještě rozrůst o civilní složky, celníky, vězeňskou službu a další.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro