POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Vítězem fotosoutěže se stává...

07.11.2022, 08:28

O vítězích fotosoutěže letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR už je rozhodnuto. Porota organizátorů i široká veřejnost letos vybíraly z rekordního počtu 520 snímků, a rozhodování tedy nebylo jednoduché. 

V takovém počtu příspěvků bylo nevyhnutelné opakování některých motivů, což je případ i snímků na prvních dvou místech, jež zachycují americký strategický přepravní letoun C-5M Super Galaxy a švýcarskou akrobatickou skupinu Patrouille Suisse. První místo však se svou fotkou obsadil Roman Valtr, jemuž se kromě letounu samotného povedlo zachytit jak posádku, tak další fotografující návštěvníky.  

1. místo: Roman Valtr

Snímek Patrouille Suisse od Tima Beache na druhém místě pak porotu zaujal jedinečnou kompozicí pěti letounů této skupiny. Naopak zcela jedinečný je záběr Jakuba Stellera, jenž byl oceněn třetím místem a který zachycuje letouny Gripen a F-16 před závěrečným průletem společně s duhou - podařilo se mu tak zachytit počasí, jež letošní ročník významně poznamenalo, tak i alianční spolupráci a přivítání nadcházejících členů NATO znázorněné právě tímto průletem. 

2. místo: Tim Beach
3. místo: Jakub Steller

Vítěz Ceny veřejnosti byl naopak v hlasování na Facebooku jednoznačný. Nejvíce přízně získal snímek Kamila Zajaczowského zobrazující rovněž skupinu Patrouille Suisse, ovšem se členkou posádky amerického tankeru KC-135, která si atmosféru akce užívala na křídle tohoto stroje.

Cena veřejnosti: Kamil Zajaczkowski

Gratulujeme všem vítězům. Budeme je kontaktovat e-mailem či telefonicky a mohou se těšit na upomínkové předměty z letošního ročníku Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR.

Prohlédněte si všechny soutěžní fotografie

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro