POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Zajímavé ukázky a pomoc na akci zajistí Policie ČR

03.09.2023, 08:45

Nedílnou součástí Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR jsou i bezpečnostní sbory České republiky. Jedním z nich je Policie ČR, která má pro návštěvníky připravené množství dynamických a statických ukázek a zároveň se podílí i na organizaci akce.

Velmi atraktivní bude bezpochyby společná dynamická ukázka zásahové jednotky a polské speciální jednotky GROM. Zadržení ozbrojených převaděčů předvede cizinecká policie a čeští a slovenští kynologové ukážou, jak jim psi pomáhají při každodenním výkonu služby.

„Významným a tradičním účastníkem Dnů NATO je Policie České republiky, jež každoročně návštěvníkům nabízí spoustu pestrých a poutavých ukázek, pomocí kterých představuje veřejnosti svou činnost,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

Dopravní policie představí svých sedm vozidel na statické ukázce v dopravním parku a speciální pořádková jednotka se zásahovou jednotkou vystaví například eskortní vozidlo, obrněné kolové vozidlo a další techniku. U stánků Policie ČR se budete moci opět dozvědět více informací o činnosti jednotlivých útvarů nebo o náboru do jejich řad.

Pro zajištění bezpečnosti návštěvníků budou policisté připraveni řešit různé problémové situace, jako například krádež, ztrátu dítěte nebo jiné krizové situace, které mohou na akci nastat. Centrálním místem činnosti těchto policistů, společně se zástupci dalších subjektů, bude stan umístěný poblíž komentátorské věže u VIP vstupu. „Pomoc Policie ČR při hledání ztracených dětí v areálu akce je velmi vítaná. Vy sami můžete policistům pomoci tím, že si své děti před akcí vyfotíte nebo si dobře zapamatujete jejich oblečení, aby je bylo možné při případné ztrátě snáze a rychleji vyhledat,“ doplňuje Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro