POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Zastupitelstvo města Ostrava schválilo podporu Dnům NATO v Ostravě & Dnům Vzdušných sil AČR

27.02.2023, 15:35

Přípravy na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR pro rok 2023 běží a první země potvrdili svou účast. Náklady na její pořádání každoročně stoupají, i přesto zůstává vstup pro návštěvníky bezplatný. Nedílnou součástí největší bezpečnostní show v Evropě je i podpora města. A právě minulou středu zastupitelstvo schválilo podporu ve výši 3 milionů korun.

Magistrát města Ostrava je dlouhodobým podporovatelem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR a taky se na jejich realizaci podílí. Návštěvníci mohou zhlédnout například dynamickou ukázku jízdního oddílu Městské policie, uschovat kolo v kolárnách, na které taky dohlíží strážníci z Ostravy nebo na sociálních sítích hlasovat za nejlepší leteckou ukázku, která získá Cenu primátora. 

„Ostrava je partnerem Dnů NATO prakticky od jejich vzniku. Je skvělé vidět, jak se tato unikátní akce stále vyvíjí, reaguje na vývoj ve světě, a přitom si stále zachovává atraktivitu pro desetitisíce návštěvníků. Naši podporu Dnům NATO považujeme za vklad města Ostravy pro ukotvení naší země v pevné obranné alianci, jakou je právě NATO. Potřebu takového ukotvení jasně ukázala i ruská invaze na Ukrajině, jen několik stovek kilometrů od našich hranic,“ řekl primátor města Tomáš Macura.

Bezplatný vstup na akci je možný z velké části díky našim marketingovým partnerům, dotace města ale taky hraje svou roli. A právě na středečním zasedání zastupitelstva města byla schválena dotace na pořádání Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR 2023 ve výši 3 milionů korun. 

Za poskytnutí dotace hlasovali téměř všichni z 51 přítomných zastupitelů města – hlasování se zdržel pouze jeden (Ostravská levice) a nehlasovat se rozhodli dva (SPD a Ostravská levice). 

„Za tuto podporu statutárnímu městu Ostrava děkujeme a vážíme si toho,“ uvedl předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro