POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Celní správa převezme ocenění a zakročí proti pašerákům

03.09.2020, 11:05

Celní správa ČR bude jednou z organizací, jejíž příslušníci převezmou ocenění za své nasazení při nouzovém stavu. Nebude to ale jediná ceremonie, které se zúčastní. Pro diváky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR si pak připravila akční dynamickou ukázku.

Uzavření hranic a karanténní opatření znamenaly značný zásah do činnosti Celní správy nejen na hranicích, ale při správě daní, které spadají do její působnosti. Obojího se přitom bude týkat ukázka, již si pro diváky Dnů NATO připravila a jež představí zásah proti pašerákům cigaret.

„Celní správa na letošních Dnech NATO nebude moci předvést svou rozsáhlou statickou expozici, ale vážíme si toho, že se diváci i v této situaci mohou těšit na akční ukázku její činnosti,“ komentuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Příslušníci tohoto sboru si beze sporu zaslouží být mezi vyznamenanými za své nasazení při nouzovém stavu, za dlouhodobou spolupráci při organizování akce bude navíc Celní správa oceněna čestnou stuhou České euroatlantické rady.“

V krátké dynamické ukázce, za použití imitačních výbušných prostředků, předvedou celníci zadržení organizované skupiny pachatelů, která na naše území nelegálně dováží cigarety. Proti pachatelům bude zasahovat Skupina operativního nasazení. Ta je vlastní skupinou celní správy se skvěle vycvičenými příslušníky se speciálním vybavením pro zvlášť nebezpečné a krizové situace. Jejich výcviku je věnována velká pozornost i z hlediska fyzické a psychologické přípravy.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro