POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Premiérová účast Patrouille Suisse byla bohužel odvolána

12.09.2016, 11:48

Očekávaná premiéra švýcarské akrobatické skupiny Patrouille Suisse s nadzvukovými letouny F-5E Tiger II byla bohužel velitelem švýcarského letectva odvolána. Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se přesto mohou těšit na rekordní počet exkluzivních premiérových ukázek, kromě jiných i švýcarského Hornet Solo Display Teamu s letounem F/A-18.

„Akrobatická skupina Patrouille Suisse měla být jednou z hvězd letošního programu akce a naprosto nečekané zrušení jejich účasti nás tak velmi mrzí," uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. "O jejich účast budeme jistě usilovat v dalším ročníku."

"Vzhledem k omezenému počtu dostupných letounů F-5 a prioritě zajištění standardních úkolů, nám kapacita letectva bohužel nedává jinou možnost. Toto rozhodnutí nemá vliv na účast švýcarského Hornet Solo Display, náš pilot Julien 'Teddy' Meister bude v Ostravě vystupovat," vysvětluje velitel švýcarského letectva generál Aldo Schellenberg.

Světoznámá akrobatické skupina se na území bývalého Československa naposledy objevila před dvanácti lety na slovenských leteckých dnech SIAD, do Česka měla přiletět vůbec poprvé. "Navzdory této nečekané změně se na akci má stále představit přes sto vojenských letounů a vrtulníků a tak doufáme, že i tak budeme mít návštěvníkům na Letišti Leoše Janáčka Ostrava co nabídnout," uzavírá Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro