POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Zásahová jednotka Policie ČR zakročí proti útočníkovi

08.09.2020, 12:45

Policie ČR patří i při 20. Dnech NATO v Ostravě & 11. Dnech Vzdušných sil AČR ke složkám nezbytným pro organizaci celé akce. Kromě zajišťování bezpečnosti v i vně areálu se zapojí i do programu atraktivní demonstrací schopností zásahové jednotky.

Policie je po armádě druhým nejvýznamnějším spoluorganizátorem celé akce. Diváci se mohou těšit na zákrok zásahové jednotky z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje proti útočníkovi ohrožujícímu dav, při kterém bude využito i vrtulníku, útočné plošiny či speciálně upravených vozidel.

„Bez Policie ČR by Dny NATO jen těžko mohly probíhat. Kromě svých tradičních rolí letos i zaštiťuje přípravu nedělního ceremoniálu oceňování členů IZS a bezpečnostních sborů za jejich nasazení během nouzového stavu,“ vyzdvihuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Ačkoli bude program možné sledovat pouze prostřednictvím televize a internetu, i letos budou příslušníci policie preventivně v okolí areálu akce dohlížet na dodržování pořádku a předpisů.“

Zásahové jednotky Policie ČR jsou specializované elitní útvary, jež jsou primárně určeny k zásahům proti nebezpečným nebo ozbrojeným pachatelům. K tomu jsou vybaveny speciální technikou jako pancéřovaná vozidla, k zásahu mohou využít i vrtulníky nebo útočnou plošinu, díky čemuž jsou schopny rychle zakročit i na hůře přístupných místech. Ve výzbroji a výstroji jejich příslušníků pak kromě standartní pistole CZ 75D Compact můžeme nalézt odstřelovací pušky, útočné pušky Heckler & Koch 416 nebo G36C, případně samopaly Heckler & Koch MP5 v různých verzích. Ochranu jim poskytují balistické přilby a nosiči balistických plátů, které mohou poskytovat ochranu ramen či třísel.
 

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro